Μου έχουν ζητήσει ΠΑΟΚτσήδες εδώ και πολλά χρόνια επανειλημμένως, μια και είμαι εκείνης της γενιάς  και ακολουθούσα τον ΠΑΟΚ, καθώς και γνώριζα ΠΑΟΚτσήδες αλλά και γαύρους που ήταν εκεί, να γράψω την ιστορία που ξέρω εγώ. Και εγώ θα σας πω, Όλη η αλήθεια που ξέρω εγώ για την Αλαμάνα το 1985, σε πράγματα τα οποία έχουν πει οι ίδιοι οπαδοί της αντίπαλης ομάδος, που ήταν όλοι εκεί σε αυτή τη φάση. Το θέμα ποιο είναι όμως: ότι όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο άλλαζε η ιστορία. Με λίγα λόγια δε μπορείς να μου λες σήμερα ότι "τρακαριστήκαμε στην Αλαμάνα π.χ. και πάθαμε ΤΟ χουνέρι", και μετά από 1 μήνα να μου λες "σας κάναμε χουνέρι αξέχαστο".

για να μαθαίνουν οι νέοι γαύροι (όπως και οι νέοι ΠΑΟΚτσηδες), και να θυμούνται οι γαύροι που ήταν εκεί ! (τραυματικές εμπειρίες)

" εμείς  οι σκληροπυρηνικοί "φίλαθλοι ? " του ολυμπιακού που πηγαίνουμε παντού και δεν φοβηθήκαμε ποτέ τίποτα σε κανένα γήπεδο, είδαμε το χάρο με τα μάτια μας! "

Κάποιες φορές, όταν θες να κρύψεις την πραγματικότητα, αφήνεις να διαρρεύσει η αλήθεια, και μετά αρχίζεις την παραπληροφόρηση.( Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δε μπορούσαν να κρύψουν τα συμβάντα αφού κάηκαν καμιά 100στη στρέμματα ). Έτσι ο κόσμος μπερδεύεται και δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Γιατί,,,  δυστυχώς με τα χρόνια η αλήθεια διαστρεβλώνεται ! Είναι σαν να σου χρωστάνε, και με τα χρόνια να βγαίνεις χρεωμένος!

Δυστυχώς επειδή δεν είμαι Θεσσαλονικιός για να γυρνούσα Θεσ/νίκη, δεν ήμουν εκεί, οπότε πάλι δεν μπορώ να γνωρίζω την απόλυτη αλήθεια. Πριν ξεκινήσω όμως, να σας πω πως είμαι Πειραιώτης ΠΑΟΚτσής που έτρεχα στον ΠΑΟΚ οπότε γνώριζα ΠΑΟΚτσήδες απο τη Θεεσαλονίκη εκτός τα connections που είχαμε από τον τότε Πανελλήνιο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Αθηνών επί Κωνσταντινίδη, και η τότε παρέα μου ήταν σχεδόν όλη στη Θύρα 7. Οπότε και για τη συγκεκριμένη φάση μπορώ να πω πως: ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΈΛΕΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ !

ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΓΑΥΡΟΙ ΠOY HTAN EKEI ΤΟΤΕ, ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΠOY HTAN EKEI,ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 Σημείωση: Στο ίδιο σημείο είχαμε ξανασυναντηθεί πριν μερικούς μήνες με τους γαύρους. Αλλά αυτή την περίπτωση δεν την έβγαλαν ποτέ στην επιφάνεια. Δεν την γνωρίζει ο κόσμος.

Δε θυμάμαι ποια εφημερίδα αθλητική ήταν, που έγραφε πρωτοσέλιδο μετά από 1-2 μέρες:

εμείς οι σκληροπυρηνικοί φίλαθλοι (πως σκληροπυρηνικοί και φίλαθλοι κολλάνε, μόνο αυτοί που το έγραψαν ξέρουν) του ολυμπιακού που πηγαίνουμε παντού και δεν φοβηθήκαμε ποτέ τίποτα σε κανένα γήπεδο, είδαμε το χάρο με τα μάτια μας!  (και πολλά άλλα που έγραφαν σε ένα μακροσκελές άρθρο στην αθλητική εφημερίδα) Δυστυχώς μου λείπει το απόκομμα, αλλά και να το είχα, πάλι είχαν βρει απάντηση, και το λέω επειδή τότε ρώτησα,,, τι είναι αυτό που έχετε γράψε εδώ ;  “τα γράψαμε για ξεκάρφωμα” ! Τι είδους ξεκάρφωμα είχα ρωτήσει τότε; - Για να μη χρεωθεί σε εμάς η μανούρα που αρχίσαμε αλλά στους ΠΑΟΚτσήδες. Και καλά ότι τους την πέσαμε εμείς και δεν άρχισαν αυτοί τη φασαρία. Αυτό κολλάει στο ότι μέχρι τις 5 το πρωί είχαν καεί τεράστιες εκτάσεις γης, από τις μολότοφ. 

Αλλά πόσοι ήταν οι μεν και πόσοι οι δε; Άκουσα πολλά και διάφορα και πραγματικά κουφάθηκα από τις διαφορές. Οι γαύροι έλεγαν τότε πως αυτοί ήταν 2 πούλμαν και του ΠΑΟΚ 15 ! Από θεσσαλονικείς άκουσα ότι ήταν 5 εναντίον 5, ενώ οι εφημερίδες και όλα τα ΜΜΕ ανέφεραν τότε 3 με 12 αντίστοιχα,  και η αλήθεια βρίσκεται περίπου στη μέση (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ), αφού του γαύρου  3 (αν θυμάμαι καλά 3 ήταν)  ενώ του ΠΑΟΚ πρέπει να ήταν 8-9, και αν βγάλεις το ένα της Τριανδρίας, πάμε ενδεχομένως στα 7 λεωφορεία του ΠΑΟΚ ακόμα. Και όταν μιλάμε για τέτοιες ποσότητες ατόμων, άλλο 7 πουλμαν, και άλλο 15. ή ακόμα άλλο 7 και άλλο 9 (άλλο 350 άτομα και άλλο 450)

και αφού έχουμε τελειώσει τον αγώνα με τον πανιώνιο, είμαστε πλέον πρωταθλητές. Αλλά ας πιάσουμε από την αρχή τη μέρα. Είναι πρωί στη Ν.Σμύρνη και έχουμε φτάσει στο γήπεδο. Εμείς από την Αθήνα-Πειραιά, και οι Θεσσαλονικείς που ήταν πάνω από 600-700 άτομα εκείνη την ώρα. Οι μπάτσοι από το πρωί ψαχνόντουσαν, ώσπου άρχισαν να κάνουν κάτι που ήταν πρωτοφανές για την εποχή: Να ζητούν εισιτήρια για να σε αφήσουν να πας προς το γήπεδο. Ήταν η 1η φορά που το συνάντησα αυτό. Για τουλάχιστον 2 ώρες γίνονταν ανταρτοπόλεμος στα στενά της Ν.Σμύρνης. Δε θα ξεχάσω το Μάκη το Μανάβη όταν μας κυνηγούσαν οι μπάτσοι που μπήκε στην αυλή μια πολυκατοικίας και πήρε ένα λάστιχο και έκανε ότι πότιζε στην αυλή ! Και για να μην πολυλογούμε, άρχισε ο αγώνας, τελείωσε ο αγώνας, και είμαστε πλέον πρωταθλητές και έχουμε άλλα μια αγωνιστική με τον παναθηναϊκό αν θυμάμαι καλά, και ο κόσμος από τη Θεσσαλονίκη παίρνει το δρόμο της επιστροφής. 

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

κάνοντας κλικ εδώ