Η Ευρώπη τα βλέπει όλα,  σίγουρα δεν είναι προς τιμή μας. Η Άντερλεχτ έβγαλε ανακοίνωση για την περίπτωση του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά, και πολλές εφημερίδες ΜΗ Ελληνικές αναφέρθηκαν σε αυτό το ζήτημα-θέμα του ολυμπιακού. Έχουμε γίνει ρεζίλι ΔΙΕΘΝΩΣ!

Είναι πολλά τα ερωτήματα που βγήκαν έπειτα από αυτόν τον αγώνα. Ένα από αυτά είναι ακόμα και το ότι ο ίδιος διαιτητής,

όπως γράψαμε και σε άλλο άρθρο εδώ μέσα, ο Παππάς, δεν άφησε να γίνει ο αγώνας παναθηναϊκού-ολυμπιακού στη λεωφόρο, τιμωρώντας μάλιστα ακραίως αυστηρά τον παναθηναϊκό με αποτέλεσμα 0-3, με αφαίρεση 3 βαθμών, και με κλείσιμο της Θύρας 13. Εξάντλησαν όλη την αυστηρότητα πάνω σε μια ομάδα που ήταν ενάντια στον ολυμπιακό. Εδώ και χρόνια πολλές φορές έχει γίνει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα να “αναγκάσουν” με το φέρσιμό τους τον κόσμο του ΠΑΟΚ να μπει μέσα στο γήπεδο διακόπτοντας τον αγώνα, και οι φυλλάδες να μας βγάζουν αλήτες κλπ. Και όλο το θέμα είναι ένα “σταυρόλεξο”, ή ένα “παζλ”. Όπως στο σταυρόλεξο βρίσκεις κάτι που “δένει” με την άλλη λέξη που ψάχνεις, έτσι και εδώ υπάρχουν κομμάτια, που μόλις τα ενώσεις (όπως το παζλ) τότε βλέπεις την πραγματικότητα. Και έτσι θα πω μόνο 2-3 περιπτώσεις από διαφορετικές ομάδες, αλλά σε σχέση με τον ολυμπιακό:

Στο πρωτάθλημα που δεν έγινε ο αγώνας με τον παναθηναϊκό, (μια και το αναφέραμε) ενώ στην τωρινή περίπτωση προσπάθησε να γίνει, αλλά το στοίχημα ΔΕΝ έδωσε 13.000.000€ (13 εκατομμύρια ευρώ) σε διπλό του οσφπ με τον ΠΑΟΚ, αφού δεν τελείωσε ο αγώνας. Γιατί ο ίδιος διαιτητής είχε αντίθετες απόψεις όσον αφορά στο να γίνει ο αγώνας ή όχι; Πριν μερικά χρόνια, και συγκεκριμένα στις 04 Μαρτίου του 2009, ο ΠΑΟΚ παίζει με τον ολυμπιακό τον επαναληπτικό αγώνα του προημιτελικού Ελλάδος, στο Καραΐσκάκη, έναν αγώνα που τον πήραν στην παράταση, αλλά χτυπώντας ακόμα και παίκτες μας στη φυσούνα παίκτες και μπράβοι του οσφπ, και με τρομερή αδικία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ευτυχώς που είχε γίνει ο 1ος αγώνας στην Τούμπα, αλλιώς θα είχαμε άλλα μπερδέματα. Το κύπελλο του 2012-2013, μας βρίσκει στον ημιτελικό με τον αστέρα (δε θα σχολιάσω το ότι υπήρξε αδικία και κατ επέκταση αλλοίωση του σκορ στην Τούμπα) με τον αστέρα Τρίπολης να περνάει στον τελικό με τον ολυμπιακό. Αλλά εκεί ο διαιτητής έσφαξε κυριολεκτικά τον Αστέρα που έπρεπε να πάρει το κύπελλο, δίνοντάς το στον ολυμπιακό. Μόλις πριν ένα χρόνο, ο ολυμπιακός παίζει με την αεκ προημιτελικό, και ενώ έχει έρθει 1-1 στο Καραΐσκάκη, μέσα στο ΟΑΚΑ και ενώ κοντεύει προς το τέλος ο αγώνας, ο διαιτητής δίνει ένα ανάποδο αράουτ του οποίου η φάση καταλήγει γκολ εις βάρος της αεκ. Έτσι την πετάει από τον τελικό που θα πήγαινε λογικά, αφού στον ημιτελικό θα έπαιζε με τον Απόλλωνα (Αθηνών), και τελικό με την Ξάνθη. Εκτός αυτού όμως, ο παίκτης που έβαλε το γκολ, πηγαίνει στους “θερμόαιμους” οπαδούς της αεκ και του κάνει “σας γαμήσαμε” με λογικό αποτέλεσμα να μπουν μέσα και να διακοπεί εκεί ο αγώνας. Αυτό ήθελε ο ολυμπιακός εξάλλου, γιατί η κίνηση αυτού όσο και του προπονητή του ολυμπιακού, δεν ήταν τυχαίες. Ήξεραν !

Μια εβδομάδα πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο ολυμπιακός παίζει με την Άντερλεχτ. Ο εκφωνητής του ΟΤΕ TV που κάλυπτε τον αγώνα, αν του δινόταν η “άδεια” είμαι σίγουρος πως θα φώναζε και “θρύλε ολε”, αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (που είδα και έχω άποψη) υποστήριζε τον ολυμπιακό τόσο φανερά, όσο οι οπαδοί του. Στο ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε στον ολυμπιακό, ο εκφωνητής το ανέφερε σαν σίγουρο πέναλτι, αλλά όταν άρχισε το replay, οι λέξεις του ήταν οι εξής: “Ναι ήταν καθαρό πέναλτι, αλλά ας δούμε και το replay,,,, και να, η μπάλα χτυπά στο στήθος του, μετά στο πόδι του, και μετά,,,,,, ε !!! “ (εκεί σταματάει. Εκεί ΔΕΝ μιλάμε). Λοιπόν τα έκτροπα του ολυμπιακού τα βλέπει όλη η Ευρώπη και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου και έχουμε γίνει ξεφτίλα.

Η Nieuwsblad γράφει: «Μία εβδομάδα μετά την Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός ευνοείται ξανά από μία κωμική διαιτησία. Σχεδόν μία εβδομάδα έχει περάσει από τότε που ο ποδοσφαιρικός κόσμος στο Βέλγιο είδε με δυσπιστία τη διαιτησία του Βορειοϊρλανδού Άρνολντ Χάντερ στο ματς της Άντερλεχτ με τον Ολυμπιακό για το Europa League. Όπως φαίνεται όμως χθες βράδυ ο Ολυμπιακός είχε ξανά υπέρ του έναν κακό διαιτητή στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Στα τελευταία λεπτά όχι μόνο αρνήθηκε πέναλτι του Καπίνο πάνω στον Μακ, αλλά αντίθετα απέβαλε τον Μακ από τον αγωνιστικό χώρο. Οι αγανακτισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι διεκόπη». Αυτά τα γράφουν ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ εφημερίδες και περιοδικά.

Η Het Laatste Nieuws έχει ως τίτλο: «Κόλαση! Ο Ολυμπιακός ευνοείται ξανά από τη διαιτησία και οι αντίπαλοι οπαδοί ξεσπούν σε επεισόδια», ενώ στο κείμενο μεταξύ επισημαίνει ότι: «ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς δεν καταλόγισε το καθαρό πέναλτι του Καπίνο πάνω στον Μακ, ο οποίος στη συνέχεια αποβλήθηκε, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται έντονα και τους οπαδούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να ξεσπούν επεισόδια».

Μια άλλη εφημερίδα-περιοδικό από τη δυτική Ευρώπη γράφει:
Ο Ιβάν Σαββίδης, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αποφάσισε ακόμη να μην κατέβει στην Αθήνα για το δεύτερο σκέλος του θεσμού. "Αυτό λόγω των μη αποδεκτών πραγμάτων που έχουμε δει απόψε. Δεν θα κατέβει στην Αθήνα για το δεύτερο σκέλος, δεν έχει σημασία ποια είναι η τιμωρία θα είναι αυτή. Δεν έρχομαι εδώ και πάλι, ακόμη και αν μας πετάξει έξω από τον ανταγωνισμό. " Η Ελλάδα έχει μακρύ αμφισβήτηση, που τίθενται πίσω από τον Ολυμπιακό με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο τελευταίος είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα που πρόσφατα αμφισβητήθηκε στην έρευνα Koriopolis, ένας αγώνας για τον καθορισμό σκάνδαλο το γεγονός ότι το 2009 ξεκίνησε σαράντα ελληνικά παιχνίδια που ήταν ύποπτος. Στη συνέχεια προέκυψε από καταγεγραμμένα τηλεφωνήματα που ο Μαρινάκης πλησίασε διαιτητές.

Θα κλείσω το κεφάλαιο με την απάντηση στον ολυμπιακό έπειτα από τη δήλωση του Σαββίδη στο να βρεθούν όλοι οι πρόεδροι των ομάδων με τον πρωθυπουργό.

κυριάκος κυριάκου:

Μας έχει ταράξει στο ήθος και τον πολιτισμό ο Ολυμπιακός δυο μέρες τώρα! Εντυπωσιακό! Σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλούν φιλοξενούμενο στην Ελλάδα τον Ιβάν Σαββίδη. Αυτόν που έφερε 250 εκατομμύρια σε επενδύσεις και προσέλαβε 1000 ανθρωπους την τελευταία τετραετία της σκληρής κρίσης. Και το λένε φορώντας τις XXXL φουστανέλες τους οι Ελληναράδες με τους λογαριασμούς στο εξωτερικό. Ακόμη η ομπρέλα σας δεν έκλεισε;".

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

κάνοντας κλικ εδώ