Όπως προβλέπεται από τον πειθαρχικό νόμο (εν γνώση του ΠΑΟΚ που δεν κατέβηκε) η ομάδα τιμωρείται

 με -3 βαθμούς στο επόμενο πρωτάθλημα και 10.000€ πρόστιμο.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση εκδίκασε υπόθεση που αφορούσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αδίκημα, το οποίο προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στο άρθρο 42 παρ. 4 ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (αγώνας Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, 27/4/2016).

Με την υπ’ αριθμόν 140/2016 απόφασή της, κηρύσσει την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΠΑΟΚ πειθαρχικά ελεγκτέα για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη ΠΑΕ ΠΑΟΚ τις εξής πειθαρχικές ποινές:

α) απώλεια του αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί στις 27-4-2016 στο γήπεδο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ μεταξύ των ομάδων των ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και ΠΑΟΚ,

β) χρηματική ποινή ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ,

γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο η εγκαλουμένη ΠΑΕ θα λάβει μέρος (2016-2017).

Παρόλα αυτά, ακούγεται ότι ενδέχεται να υπάρξει και περαιτέρω τιμωρία του ΠΑΟΚ στους αγώνες των play off, αλλά και στο επόμενο πρωτάθλημα, να ΜΗ λάβει μέρος. Κάτι που φυσικά σε προσωπικό επίπεδο δεν με απασχολεί. Αν έχουν την ψυχή ας το κάνουν. Ένα είναι σίγουρο μετά. Πως αν φύγει ο ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα, με τα έκτροπα που γίνονται θα ακολουθήσουν οικειοθελώς και άλλες ομάδες. Μάλιστα προσωπική μου επίσης εκτίμηση ότι πολλές θα το εκμεταλλευτούν ή θα το επιδιώξουν.

Μέχρι τώρα ξέρουμε σίγουρα για τα:

  1. 0-3 στην Τούμπα και 3-0 στο Καραΐσκάκη (σύνολο, χάσαμε 6-0)

  2. 10.000€ πρόστιμο

  3. -3 βαθμούς στο πρωτάθλημα 2016-2017

 Πάντως, αν βοηθήσει την Ελλάδα στο καυτό θέμα των φτιαχτών και αναξιόπιστων αγώνων το να φύγει ο ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα για 1-2 χρόνια, τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι θα βγει σε καλό.

 

 

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

κάνοντας κλικ εδώ