(ΠΑΟΚ ! Η μόνη ομάδα στον κόσμο που έκανε οπαδούς από τους οπαδούς της. Και είμαι περήφανος που η γενιά μου ('80) και γω είμαστε από αυτούς. Είμαι περήφανος που η σημερινή γενιά, το αναγνωρίζει και σέβεται τους "παλαίμαχους" της κερκίδας του ΠΑΟΚ, και είμαι περήφανος επίσης που η σημερινή γενιά προσπαθεί να το συνεχίσει. Είμαι περήφανος,,,  που είμαι ΠΑΟΚ !)

Τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για εμένα,,, και από που προκύπτει το ΝΑΙ ΡΕ,   ΠΑΟΚ  !  Με εκφράζει !

Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι,,,,

Όλα στον Π.Α.Ο.Κ. είναι μια γοητεία. Μια γοητεία που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς που δεν είναι Π.Α.Ο.Κ.!! Λίγα λόγια: Το site σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2003 κλείνει περίπου τις 25 μέρες που «ανέβηκε». Από σήμερα αρχίζει να δουλεύει κανονικά και σιγά σιγά ΚΑΙ με τη δική σας βοήθεια το ανανεώνουμε και το κάνουμε όσο πιο πλούσιο γίνεται. Μέχρι τώρα μας έχετε στείλει πάρα πολλά συγχαρητήρια μηνύματα και e-mail, έχετε γράψει στο φόρουμ και στο βιβλίο επισκεπτών, έχει μπει τόσος κόσμος που δεν περιμέναμε σε τόσο πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μπει, και με τα γραπτά σας προς εμάς μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, και να το κάνουμε όσο καλύτερο γίνεται. Σας ευχαριστούμε λοιπόν. Οφείλουμε πολλά σε εσάς και είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσετε με όποιον τρόπο μπορείτε. Βασιζόμαστε στη βοήθεια σας και από πλευρά μας μπορούμε να σας πούμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, γιατί εκτός των άλλων ένα site του Π.Α.Ο.Κ. Αθηνών χρειαζόταν. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε σε ότι ακούει στο όνομα Π.Α.Ο.Κ. . Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι ιδέα πάνω απ’όλα, οπότε ας αρχίσουμε να γράφουμε για την ιδέα μας! Γιατί και εδώ είναι,,, ΝΑΙ ΡΕ! Π.Α.Ο.Κ. !  Αυτή ήταν η απάντηση την δεκαετία του '80 όταν με ρωτούσαν με απορία "καλά, Πειραιώτης και ΠΑΟΚτσής;" . Ήταν απάντηση αγανάκτησης που βγήκε σε πανό πρώτη φορά το 1987 ή 1989 (δεν θυμάμαι καλά) σε αγώνα με τον ολυμπιακό που είχαν ανέβει γαύροι στη θύρα 7 στη Τούμπα που παρεμπιπτόντως ήξερα πολλούς από αυτούς, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που κρέμασα αυτό το πανό. Έκτοτε το ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ το έγραφα εκείνη την εποχή σε όποιο τοίχο έβρισκα, ώσπου κάποια χρονιά στις αρχές της δεκαετίας 1990 (αν θυμάμαι καλά το '93, το πολύ το '94) που ήμουν 10 μήνες στη Ρόδο για προσωπικά μου προβλήματα που ήθελα να λύσω, και είχα γεμίσει όλους τους τοίχους της Ρόδου με αυτό το σύνθημα και είχα φτιάξει και σε ένα μαγαζί μια μπλούζα που έγραφε αυτό το ΝΑΙ ΡΕ  ΠΑΟΚ ! στην μπλούζα. Αργότερα απο κάποια χρόνια το είδα με χαρά σε πανό που έγραφε " ΝΑΙ ΡΕ  ΠΑΟΚ! Ρόδος "  , ένα νησί που έχει πολλούς ΠΑΟΚτσήδες (είχε τύχει να είμαστε μια παρέα 15 άτομα και οι 9 να είμαστε ΠΑΟΚ) χωρίς να σημαίνει πως όλοι ήταν Ροδίτες. Έχει πολλούς Μακεδόνες που πήγαν για κάποιους λόγους σαν εμένα π.χ. ή για διακοπές, και τελικά έμειναν εκεί για πάντα.

Έτσι το ΝΑΙ ΡΕ,  ΠΑΟΚ εξέφραζε πολύ κόσμο και εκφράζει ακόμα δηλαδή, τον καθένα για τον δικό του λόγο. Και κανένα σύνθημα δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν είναι κανένα σύνθημα Copyright κανενός. Όλα τα συνθήματα εκφράζουν ΠΑΟΚτσήδες, και το συγκεκριμένο για μένα ήταν και είναι απάντηση σε "κάποιους" που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να χωνέψουν πως ΝΑΙ ΡΕ ! Είμαστε Πειραιώτες ή Αθηναίοι, αλλά είμαστε ΠΑΟΚ .(είτε από οπουδήποτε αλλού που η έδρα του ΠΑΟΚ απέχει πολύ από εκεί.) ΝΑΙ ΡΕ, δε με νοιάζει αν παίρνουμε πρωτάθλημα ή όχι αλλά είμαι ΠΑΟΚ, για τον απλό λόγο ότι αν ήθελα πρωταθλήματα και βρώμικο ποδόσφαιρο θα γινόμουν γαύρος.

Και φυσικά εννοείται ότι ίσως δεν είμαι ο μόνος ή ο πρώτος που το σκέφτηκα, άνετα θα μπορεί να το έχει σκεφτεί και κάποιος άλλο ΠΑΟΚτσής, σε κάποια πόλη μακρυά από τη Θεσσαλονίκη φυσικά (γιατί εκεί κολλάει - παραπάνω τουλάχιστον)  μια και οι ΠΑΟΚτσήδες έχουμε ένα ιδίωμα: Να καταλαβαίνουμε και να νιώθουμε ακριβώς τα ίδια πράγματα και πολλές φορές και με τις ίδιες λέξεις. Π.χ.  έχω τρέλα μες στο μυαλό... Μόνο ένας ΠΑΟΚτσής μπορεί να το καταλάβει αυτό ή αυτό που κοροϊδεύουν οι γαύροι "τα μυαλά μας πονάνε". Ναι, είναι πράγματα που μπορεί να τα έχει γράφει κάποιος αλλά τα καταλαβαίνουν και άλλοι και σίγουρα εκφράζονται και άλλοι από το ίδιο.

Όταν κάποτε (πριν 25 χρόνια περίπου) διάβασα σε ένα πανό που έγραφε: "Έτσι απλά είμαι ΠΑΟΚ" , σε κάποιον μπορεί να φαινόταν "φτωχό" ή όπως θέλετε πέστε το. Εμένα μου έκανε κλικ. Με εξέφραζε πλήρως. Έτσι, και το ΝΑΙ ΡΕ ! ΠΑΟΚ ,  ο καθένας ενδεχομένως το νιώθει διαφορετικά, αλλά τον εκφράζει. 

Και όλους μαζί μας εκφράζει μια λέξη, μια ιδέα, 4 γράμματα: Π.Α.Ο.Κ.

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

κάνοντας κλικ εδώ