Μια και έχουμε συνηθίσει τα φαινόμενα βίας ως προς εμάς τους ΠΑΟΚτσήδες της Αττικής , 

και αν σκεφτώ ακόμα και παλαιότερα τόσο περισσότερα θα θυμηθώ, κατά τη γνώμη μου αλλά και τη γνώμη άλλων, ο νομός αττικής θα έπρεπε να έχει ένα σύνδεσμο μεγάλο. Γιατί το λέω αυτό: Γιατί σπάει ο κόσμος σε κομμάτια, και όταν παίζει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα έπειτα τι γίνεται; Πως θα πάνε απο τη θύρα 4 δυτικής αττικής π.χ. μόνοι τους στο γήπεδο είτε είναι ΟΑΚΑ είτε Καραΐσκάκη είτε λεωφόρο;  Πολύ απλά, δε θα πάνε. Αλλά να ήταν αυτό μόνο το πρόβλημα;

Τυχαίνει να ανήκω στον Πανελλήνιο Σ.Φ  ΠΑΟΚ Αθηνών από αρχές του '80. Βασικά δεν υπήρχε και κανένας άλλος. Θυμάμαι ειδικά τη χρονιά που πήραμε πρωτάθλημα αλλά και γενικότερα τη δεκαετία του '80, ερχόντουσαν γαύροι (συνήθως) αλλά και από άλλες ομάδες οπαδοί να μας σπάσουν να γραφεία στη Βερατζέρου. Βλέπετε,,, εμείς δεν ήμαστε μαγαζί με υφάσματα σαν άλλους συνδέσμους (της αεκ στη θεσ/νικη τη δεκαετία του '80), αλλά κανονικός σύνδεσμος με πολλά μέλη ενεργά, με ταμπέλες κ.λ.π.  .(Έτσι όταν με ρωτούσαν θεσσαλονικείς πως θα έρθουν στον σύνδεσμο τους έλεγα: μόλις βγείτε από τον ΟΣΕ ακολουθείτε τα συνθήματα στους τοίχους. Θα σας βγάλουν καρφί) 

Όταν όπως έλεγα μας την έπεφταν, τις περισσότερες φορές έσπαγαν τα μούτρα τους. Και πάντα ήταν πολλοί. Πάνω από 100, κάποιες φορές ξεπέρασαν και τους 500. Και φυσικά μην νομίζετε πως ήταν "άοπλοι", σχεδόν πάντα είχαν μολότοφ, μαχαίρια, λοστούς κλπ, και φυσικά πέτρες. Βέβαια εμείς δεν κρύψαμε ποτέ τα γραφεία μας. Όταν άνοιξε η "λέσχη Αθηνών", μετά απο λίγα χρόνια ίδρυσής της (η διαφορά της λέσχης με τον πανελλήνιο ήταν ότι ήταν κρυφή, χωρίς ταμπέλες κλπ,) έτυχε να βγούμε τελικό με τον ολυμπιακό. (Να μην σχολιάσουμε τώρα τα παράπονά μας ώς προς τη θεσσαλονίκη, αλλά στο θέμα μας) Κάποια άτομα της λέσχης μοίραζαν εισιτήρια. Όταν κάποια άτομα πήγαν να πάρουν εισιτήρια, τους πήραν από πίσω γαύροι και πήγαν να μπουν μέσα στη λέσχη με όχι καλές διαθέσεις. Κάποιο άτομο από αυτά του έκλεισαν την πόρτα για να μη μπουν μέσα οι γαύροι (που καλό είναι να κρατήσουμε την ανωνυμία του) με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσουν.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση της λέσχης απο εκείνη τη μέρα και λίγο καιρό μετά τον τελικό έκλεισε, ενώ είχε ανοίξει η θύρα 4 δυτικής αττικής. Σε κάποιον αγώνα αθηναικό (δε θυμάμαι ποιον) έδινα εισιτήρια στον πανελλήνιο, και όταν είδα κάποιον που δεν ήξερα και τον ρώτησα αν είναι ΠΑΟΚ μου είπε ότι είναι, και ανήκει στη θύρα 4 δυτικής αττικής. Τον ρώτησα που είναι (μένω δυτική αττική, δυτικό πειραιά μάλιστα) και η απάντησή του με ξάφνιασε. Δε μπορώ να σου πω μου απαντάει. Δηλαδή αν δε μπορείς να πεις σε μένα σε ποιον μπορείς να πεις ρε; Τον έκρυβαν καλά τον υποτιθέμενο σύνδεσμο, και δεν έλεγαν που είναι ούτε σε ΠΑΟΚτσήδες. Το θέμα είναι ότι υπήρχε ένας σύνδεσμος που αν δεν είχε εισιτήρια, ποιος ο λόγος ύπαρξής του; Και γιατί όπως είπα παραπάνω να σπάει ο κόσμος σε κομμάτια; για να μας μαχαιρώνουν και να τους κάνουμε μάγκες και να πηγαίνουμε νοσοκομεία εμείς;

Φτάσαμε σε κάποια φάση να είμαστε 3 διαφορετικοί "σύνδεσμοι" του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Και μάλιστα κάποιοι σκεφτόντουσαν να ανοίξουν 4ο σύνδεσμο στον Πειραιά. Και η αποθέωση είναι πως κάποιοι άλλοι ακόμα σκέφτονται να ανοίξουν στα Βόρεια προάστια, δηλαδή μιλάμε για 5 συνδέσμους του ΠΑΟΚ, που ενώ κάποιοι το εκφράζουν σαν "μεγαλείο" του ΠΑΟΚ, εγώ το εκφράζω σαν "μαλακία" κάποιων που θέλουν να είναι "αρχηγοί", και εφόσον δεν μπορούν να είναι στη υπάρχοντα, ενδεχομένως από αυτή τη σκέψη να θέλουν να ανοίξουν άλλο σύνδεσμο. Είδαμε τη λέσχη που είχε ανοίξει ο Μασκοφόρος όταν ήταν Αθήνα. Το σκεπτικό ήταν ότι θα είναι "κυριλέ", και δε θα γίνονται "καταχρήσεις" δημόσια όπως γινόταν στον Πανελλήνιο. Ναι αλλά στον Πανελλήνιο φίλε Τάσο δεν κάναμε εμείς δημόσια αυτά που δεν κάνει να φαίνονται, τα κάνατε εσείς που κατεβαίνατε. Και μια και μπορώ να εκφέρω άποψη γνωρίζοντας πράγματα, όπως είπα η λέσχη άνοιξε γι'αυτό που ειπα παραπάνω. Ναι αλλά δεν φιλοξενούσε κόσμο από τη Θεσσαλονίκη όταν ερχόντουσαν εκδρομή. Δηλαδή δεν είναι ντροπή να είσαι Θεσσαλονικιός και να έρχεσαι στην Αθήνα και να μένεις στον Πανελλήνιο σαν φιλοξενούμενος, και μετά να έρχεσαι να μείνεις μόνιμα Αθήνα (μόνιμα για κάποια χρόνια τέλος πάντων), και να φτιάξεις ένα σύνδεσμο (τη λέσχη στην προκειμένη περίπτωση) και να μην δέχεσαι τους Θεσ/νικείς; Αυτό είναι εντελώς τρελό! και τελικά η σκέψη μου είναι πολύ πολύ απλή: Δε θα ήταν τελικά καλύτερα να ήμασταν μόνο ένας σύνδεσμος, αλλά καλός; Δυνατός; να μη φοβάσαι τίποτα και κανέναν; Το να ανοίξεις έναν σύνδεσμο, είναι το πλέον εύκολο. Το να τον κρατήσεις σε ένα επίπεδο σωστό είναι το δύσκολο. έτσι έγινε μια δημοσκόπηση μέσα από το paok-athens.gr για το θέμα αυτό. Τα αποτελέσματά του βγήκαν και στην εφημερίδα, και έτσι έκοψα το απόκομμα της εφημερίδας, και σας το δείχνω παρακάτω:

Το 65% ήταν ότι ένας και καλός χρειάζεται για την Αθήνα


Υ.Γ. Και τώρα μετά κάποια χρόνια από τότε που έγραψα αυτό το άρθρο, ο Πανελλήνιος Σ.Φ. ΠΑΟΚ έμεινε ο μόνος στην Αθήνα, και πέρασε από πολλές δοκιμασίες αφού δε μας έδιναν κάποια χρόνια στέγη πουθενά, και  συνεννοούμαστε με τηλέφωνα ή ακόμα και από το site αυτό κάποιες φορές αφού είχε ανοίξει ένα θέμα για ενημέρωση εκδρομών κλπ αγώνων του ΠΑΟΚ για εισιτήρια, πορείες κλπ.

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

κάνοντας κλικ εδώ