Πανελλήνιος σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ. Αθηνών ...........

Ο Πανελλήνιος σύνδεσμος Φίλων Π.Α.Ο.Κ. Αθηνών που έμεινε 13 μήνες χωρίς στέγη, στις 19/2/2003 άνοιξε το νέα του γραφεία. Έτσι στο ντέρμπυ Ολυμπιακός - Π.Α.Ο.Κ. οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. από την Αθήνα πήγαν οργανωμένα (οι πιο πολλοί τουλάχιστον) στο γήπεδο και έτσι έφυγαν. Δεν υπήρξε η παραμικρή φασαρία και στο πήγαινε προς το γήπεδο, αλλά και προς το έλα. Όλα κύλησαν ομαλά. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα οργανωμένων οπαδών που είχε λείψει 13 μήνες από την Αθήνα. Θυμηθείτε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (3-2) πέρσι που χωρίς σύνδεσμο στην Πλ. Αττικής είχαμε το ατύχημα με το Φάνη. 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 697 6870968 (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων Π.Α.Ο.Κ. Αθηνών)  <--- (πλέον δεν ισχύει το τηλέφωνο αυτό)

 Στην Αθήνα ανέκαθεν υπήρχε πολύς κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. . όλος αυτός ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. ήξερε τον Πανελλήνιο σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ Αθηνών και είχε πολλά ενεργά μέλη. Ο Πανελλήνιος ιδρύθηκε το 1974 και ήταν ο 1ος σύνδεσμος του Π.Α.Ο.Κ. στην Αθήνα. Η πρώτη του στέγη ήταν στην Αγ.Κωνσταντίνου στην Ομόνοια ενώ η μεγάλη οικεία ήταν στη βερατζέρου 50. Θα σας γράψω ένα άρθρο με όλες τις στέγες του Πανελληνίου. Μέχρι τώρα έχουν περάσει πάνω από 9.000 μέλη. Τα μέλη του Πανελληνίου ήταν από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από την Αθήνα. Τον Ιανουάριο του 2002, με αφορμή κάποια επεισόδια που έγιναν κοντά στο σύνδεσμο την ημέρα του αγώνα με τον Ακράτητο, την επόμενη μέρα μας έδιωξαν από το σύνδεσμο που μας είχαν δώσει διορία να τον «αδειάσουμε» μέχρι το τέλος της χρονιάς του 2001, κάτι που δεν είχαμε κάνει μια και ανοίξαμε το σύνδεσμο ΚΑΙ τη μέρα με τον Ακράτητο που ήταν μήνας Ιανουάριος. Από τότε ο Πανελλήνιος σύνδεσμος Αθηνών δεν έχει στέγη. Παρ’όλα αυτά διοργανώνει εκδρομές στη Θεσσαλονίκη (Παναχαϊκή -ΠΑΟΚ: 3-3, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:3-2 , Π.Α.Ο.Κ. - Π.Α.Ο. :2-2 πέρσι, ΠΑΟΚ-ολυμπιακός φέτος κ.λ.π.) , έστω με λίγα άτομα που επικοινωνούν μεταξύ τους τηλεφωνικώς μια και αλλιώς δε γίνεται εφόσον δεν υπάρχει κτίριο. Όλοι εύχονται να βρει κτίριο αυτός ο σύνδεσμος που είναι ιστορικός, και όχι μόνο. Είναι ένας σύνδεσμος που όταν δεν υπήρχε πρόβλημα με τις μετακινήσεις του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, έκανε και χρέη «ξενοδοχείου» προς τα άτομα που ερχόντουσαν από τη Θεσσαλονίκη. Τη δεκαετία του ’80 τα λεωφορεία του Π.Α.Ο.Κ. που ερχόντουσαν στην Αθήνα για τους αγώνες του ΠΑΟΚ, ερχόντουσαν από Παρασκευή συνήθως όπου «αλώνιζαν» στην Ομόνοια και τους γύρω χώρους (τότε ο Πανελλήνιος ήταν στη Βερανζέρου κάτω από την Ομόνοια) μέχρι την Κυριακή που έπαιζε ο ΠΑΟΚ. Το «σπίτι» τους ήταν ο Πανελλήνιος Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. Αθηνών. Ανέκαθεν ο Πανελλήνιος ήταν ο «αγαπημένος» σύνδεσμος των οπαδών του ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης, που πραγματικά στεναχωρέθηκαν όταν έμεινε από κτίριο και πολλοί από τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ της Θεσσαλονίκης προσφέρθηκαν να βοηθήσουν χρηματικά. Το πρόβλημα στο να βρει στέγη ο Πανελλήνιος δεν είναι μόνο το «χρηματικά», άλλα και το να βρει κάποιον ιδιοκτήτη που να δεχτεί σύνδεσμο του ΠΑΟΚ. Από τις αρχές όμως προς τα μέσα της δεκαετίας του ’80 (1982, 1983, 1984-1985 ειδικά που πήραμε και το πρωτάθλημα τότε και οι εκδρομές του ΠΑΟΚ ήταν πολύς κόσμος) οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβγαλαν κακό άνομα στην Αθήνα. Ο Πανελλήνιος και στο παρελθόν έχει αναγκαστεί κάπου 6 φορές να αλλάξει κτίριο λόγω προβλημάτων, μια και φαινόταν πάντα σαν σύνδεσμος του Π.Α.Ο.Κ. και αποτελούσε στόχο για τους οπαδούς των άλλων ομάδων. 

Υ.Γ.  Πλέον ο σύνδεσμος άνοιξε πάλι, και τώρα υπάρχει χώρος που μπορεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ να φιλοξενείται, μια και για πάνω από ένα χρόνο φιλοξενούσα πολλά άτομα σπίτι μου που έρχονταν απο Θεσ/νίκη σε αγώνες του ΠΑΟΚ, και σίγουρα τώρα θα νιώθουμε όλοι πιο άνετα.

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

κάνοντας κλικ εδώ