Η σελίδα αυτή ειναι αφιερωμένη στον σύνδεσμο του LEMMY Ευόσμου, και στα παιδιά του που χάθηκαν άδικα.

 

Σύνδεσμος φίλων Π.Α.Ο.Κ. «LEMMY» ευόσμου

  • Παρακαλώ μην αντιγραφεί κανένα κομμάτι αυτής της σελίδας. Αυτή η σελίδα είναι ένα αφιέρωμα για το σύνδεσμο του LEMMY, που το θεωρώ «προσωπικό μου δώρο, αλλά και ΤΙΜΗ μου ως προς τα άτομα που κρατάνε αυτό το σύνδεσμο αυτό με πολύ κόπο!
  • Τους χρωστάω ΠΟΛΛΑ! Ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω!
    • Y.Γ. Με ΠΟΛΥ μεγάλη μου λύπη, «κάποιοι ΠΑΟΚτσήδες» δεν τήρησαν το 
    • "παρακαλώ μην κάνετε αντιγραφή της σελίδας του LEMMY!". Δεν ανέφεραν ΚΑΝ την πηγή, το από που πήραν κάποιες πληροφορίες. 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Ευχαριστώ για τη βοήθειά του τον σημερινό πρόεδρο του συνδέσμου Λάζαρο. Γιαβρή. ως προς το το καταστατικό του συνδέσμου που το διάβασα όλο και φυσικά όλο το αρχείο από την ίδρυση του συνδέσμου μέχρι τώρα που ανέβηκε αυτό το άρθρο 

και μπόρεσα και βρήκα όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω: 

1)Ίδρυση συνδέσμου.

2)Ιστορία συνδέσμου, και ονομασία.

3)Μέλη συνδέσμου.

4)Εκδρομές συνδέσμου.

5)Διάφορα άλλα.


 Στον Εύοσμο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ υπήρχε από πολύ παλιά. Πρώτα απ'ολα που είναι ο Εύοσμος, και ποιος: Ο Εύοσμος είναι μια λαϊκή περιοχή στις δυτικές συνοικίες Θεσσαλονίκης. Συνοικίες που ήταν ΠΑΟΚκρατούμενες από πάντα. Κάποια στιγμή αυτός ο σύνδεσμος έκλεισε. Το Μάιο του 1997 περίπου 30 οπαδοί του ΠΑΟΚ από τον Εύοσμο σκέφτηκαν ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει σύνδεσμος του ΑΡΗ στον Εύοσμο, και όχι του ΠΑΟΚ! Τότε σκέφτηκαν να ανοίξουν το σημερινό Σύνδεσμο Φίλων Π.Α.Ο.Κ. LEMMY. Ήταν Μάιος του 1997 όταν ιδρύθηκε ο σύνδεσμος αυτός και ονομάστηκε LEMMY προς τιμή ενός καλού και αγνού ΠΑΟΚτση, του Γιώργου Γαιτανίδη (LEMMY ψευδώνυμο), που στα 26 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο σε τροχαίο ατύχημα. Ο Γιώργος Γαιτανίδη γνωστός σαν LEMMY ήταν γνωστός για την μεγάλη αγάπη του προς τον ΠΑΟΚ και άνηκε στο Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης «ΜΠΕΛΛΟΣ». Έτσι προς τιμή του Γιώργου Γαιτανίδη πήρε το όνομα ο σύνδεσμος του Ευόσμου. Μετά από μόλις ένα μήνα από την ίδρυση του ο σύνδεσμος είχε 135 μέλη. Αυτή τη στιγμή τα ΕΝΕΡΓΑ μέλη είναι περίπου 200-250 (και εννοείται ότι σε κάποια ντέρμπυ τα εισιτήρια που ζητούνται είναι ακόμα και τριπλάσια αν αναλογιστεί κανείς ότι στον τελικό με τον Ολυμπιακό έκλεισαν πάνω από 6 λεωφορεία και δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν λόγω εισιτηρίων). Το ανώτερο σύνολο μελών του συνδέσμου ήταν (κατά το καταστατικό) στις 15 Ιουνίου 1998, που έφτασε τα 680 άτομα! Έχει αλλάξει από την ίδρυση του μέχρι τώρα 3 φορές κτίριο, και αυτή τη στιγμή «στεγάζεται» σε ένα όμορφο και πραγματικά ΠΑΟΚτσηδικο χώρο. 

Ο «χώρος» αυτός τώρα στεγάζεται στη διεύθυνση: 

Μακεδονίας 39 - ΕΥΟΣΜΟΣ Τηλέφωνο: 0310 773123

Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. "LEMMY" ΕΥΟΣΜΟΥ

Από τις αρχές της ύπαρξής του ο LEMMY άρχισε τις εκδρομές. Πάντα ένα από τα λεωφορεία του ΠΑΟΚ που κατέβαιναν Αθήνα ή όπου αλλού, τουλάχιστον το ένα ήταν από το LEMMY. Παιδιά, που έρχονται παντού, και πάντα! Αυτό γινότανε πάντα, μέχρι πέρσι τέτοιο καιρό περίπου, δηλαδή ένα χρόνο, που υπήρξε πρόβλημα με τις μετακινήσεις του ΠΑΟΚ «όπως πάντα», που έτυχε με την εποχή που όλοι οι σύνδεσμοι εκείνων των περιοχών αποφάσισαν να συνεννοούνται μεταξύ τους και να αποφασίζουν κοινά, σαν τις γνωστές πια στον ΠΑΟΚ, δυτικές συνοικίες! Από τότε με το πρόβλημα αυτό των μετακινήσεων αν δεν έβαζε δικό του αποκλειστικά λεωφορείο ο σύνδεσμος του lemmy, υπήρχε πάντα λεωφορείο των Δυτικών Συνοικιών. Με λίγα λόγια, αυτός είναι ο σύνδεσμος του lemmy, αλλά θα ήθελα να σας πω και εγώ προσωπικά μερικά πράματα για αυτό το σύνδεσμο, και ελπίζω να μου το επιτρέπει τόσο ο πρόεδρος του συνδέσμου, όσο και τα μέλη του, που πρόκειται για πραγματικά ΠΑΟΚτσακια. Γνήσια! 

Σάκης :

 Γνώρισα τον πρόεδρο του συνδέσμου εντελώς τυχαία στο σύνδεσμο της Τούμπας σε κάποιο αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός . Όταν με ρώτησε θυμάμαι κάτι σχετικό με το σύνδεσμο μας και τη Θεσσαλονίκη του είπα τα παράπονα μου σχετικά με όλους ανεξαιρέτως συνδέσμους Θεσσαλονίκης. Για να μη λέω πολλά λόγια, συμφώνησε μαζί μου σε πολλά πράγματα και θέλησε να τύχει σε κάποιο ταξίδι μας να τα ξαναλέγαμε κ.λ.π. και αφού ξανασυναντηθηκαμε σε καμπόσους αγώνες του ΠΑΟΚ σε Αθηνα - Θεσσαλονικη - Επαρχιες κ.λ.π. κάποια φορά σε συνάντηση μας στην Πάτρα αν θυμάμαι καλά, να μας φιλοξενήσουν την επόμενη που θα πάμε Θεσσαλονίκη. Έτσι και έγινε. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα σύνδεσμο πολύ φιλόξενο με κόσμο απλό και καλό, όποτε πάω μου δίνουν οτιδήποτε αν χρειαστώ (και πιστεξτε με,,,, έχω πάει 10αδες φορές, τόσο που αν παίζει ο ΠΑΟΚ και δε με δουν θα παραξενευτούν κιόλας) με φιλοξενούν κ.λ.π. και πλέον με πάρα πολλούς από αυτούς έχουμε γίνει καλοί φίλοι και αν μπορώ όταν πηγαίνω Θεσσαλονίκη, πηγαίνω 1-2 μέρες πριν (όσο μπορώ παραπάνω) να δω τους ΦΙΛΟΥΣ μου! Το καλοκαίρι όταν είχα πάρει άδεια αντί να πάω διακοπές πήγα Θεσσαλονίκη να δω από κοντά τι παίζεται με τον ΠΑΟΚ και το Μπατατουδη μια και από δω,,,, τι να δεις και τι να καταλάβεις. Ήταν όμως και οι φίλοι μου πια. Τελικά έμεινα φιλοξενούμενος 15 μέρες! Γιατί τα λέω τώρα αυτά; Γιατί όταν πήγα ήταν Ιούλιος μήνας. Ήταν ο μόνος σύνδεσμος που είδα τουλάχιστον εγώ (και βλέπω συχνά και πολλούς Αθηνα - Πειραια-Θεσσαλονικη) να είναι ανοιχτός κάθε μέρα! Ο σύνδεσμος είναι το 2ο σπίτι τους. Τον κρατάνε με νύχια και με δόντια! Και αξίζει. Ένας τέτοιος σύνδεσμος (χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον άλλο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ) δεν πρέπει να κλείσει ΠΟΤΕ! Μου έχει δείξει σημάδια δεκαετίας '80. Όπως είπα πιο πάνω, όταν ο σύνδεσμος Θύρα 7 Κορυδαλλού έκανε διακοπές, ο lemmy ήταν ανοιχτός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Στη 2η αγωνιστική με την Ξάνθη αντί να πάνε με αμάξια όπως έκανε 4.500 κόσμος (μπορεί και παραπάνω) έβαλε λεωφορείο για να μπορέσω να πάω κι'εγώ ή και άλλα άτομα αν ερχόντουσαν από Αθήνα. Τέλος να μη λέω πολλά θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα, τόσο το Λάζαρο που είναι ο πρόεδρος, όσο και τα μέλη του συνδέσμου του lemmy. 

Τώρα, στο έτος 2016, ο σύνδεσμος Ευοσμου "Lemmy"
στεγάζεται εκεί που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία:

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων

Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας

κάνοντας κλικ εδώ